Warmtepomp

Een nieuwe warmtepomp kopen, een onderhoudsbeurt laten uitvoeren

of een storing laten verhelpen? Wij staan graag voor u klaar!

30+

Jaren ervaring

500+

Tevreden klanten

500+

Verwarmde huizen

Wat is een warmtepomp?
Er wordt veel over warmtepompen gesproken, maar wat is het precies? Met een warmtepomp kunt u uw huis op een duurzame manier verwarmen. U kunt met een warmtepomp helemaal van het aardgas af, maar u kunt ook een warmtepomp combineren met uw eigen cv-ketel. In beide gevallen wordt uw woning duurzamer. Bent u benieuwd hoe een warmtepomp werkt? Wat een warmtepomp kost en welke geschikt is voor uw woning? We helpen u graag op weg; onze expert komt altijd eerst op locatie kijken, zodat wij u het beste advies kunnen geven.

Warmtepompen gebruiken warmte uit de lucht, bodem of een andere duurzame warmtebron. De warmtepomp brengt deze warmte naar een hogere temperatuur om haar vervolgens te gebruiken om ruimtes in uw woning te verwarmen.

Volledig elektrische warmtepompen kunnen ook warm tapwater aanleveren, maar een hybride systeem werkt altijd samen met uw cv-installatie. De warmtepomp levert dan het grootste deel van het jaar de verwarming en de cv-ketel helpt mee op koude dagen en om warm water te maken.

Verduurzaming begint altijd met een goede isolatie van uw woning om het energieverbruik te verminderen. Woningen, mits goed geïsoleerd, kunnen met een hybride warmtepomp al aanzienlijk veel aardgas besparen.

Welke soorten warmtepompen kennen wij?
Er zijn twee bekende soorten warmtepompen. Een hybride warmtepomp, deze warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en wordt gebruikt in huizen die matig geïsoleerd zijn. De hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt die om de ruimte binnen te verwarmen. Wanneer de temperatuur buiten te koud is, springt uw cv-ketel bij.

Een volledig elektrische warmtepomp, deze warmtepomp vervangt de cv-ketel, waardoor aardgas niet meer nodig is. Voor de aanschaf van een elektrische warmtepomp gelden regels; de woning moet bijvoorbeeld aan hoge isolatiemaatregelen voldoen.

3 redenen om de aanschaf van een warmtepomp te overwegen:

1. Besparen op gasverbruik: Dit betekent lagere energielasten per maand

2. Duurzame woning: Een duurzame woning stijgt in waarde en is beter voor het milieu 

3. Voorbereid zijn op de toekomst: Warmtepompen worden steeds populairder

en mogelijk zelfs verplicht in de toekomst

Subsidie aanschaf warmtepomp

U kunt vaak subsidie ontvangen voor de aanschaf van een warmtepomp, waarbij wij u graag adviseren. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van de overheid biedt mogelijkheden. Bij het uitbrengen van een offerte voor een warmtepomp informeren wij u uitgebreid over de beschikbare subsidies.

Welke merken warmtepompen bieden wij aan?

Remeha Elga Ace | GW Installaties BV.
Remeha
Intergas xtend | GW Installaties BV

Intergas

Vaillant warmtepomp aroTHERM plus | GW Installaties BV
Vaillant

Warmtepomp laten onderhouden?

Om ervoor te zorgen dat de werking van uw warmtepomp optimaal is én blijft is periodiek onderhoud noodzakelijk. Dit voorkomt storingen en draagt bij aan een energiezuinig verbruik. Wilt u verzekerd zijn van een goed onderhouden warmtepomp en het maximale rendement uit uw installatie halen? Kies dan voor ons basis onderhoudsabonnement:

Abonnement bekijken