Warmtepomp onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de werking van uw warmtepomp optimaal is en blijft is periodiek onderhoud noodzakelijk, dit voorkomt storingen en draagt bij aan een energiezuinig verbruik. Wilt u verzekerd zijn van een goed onderhouden warmtepomp en het maximale rendement uit uw installatie halen kies dan voor ons basis onderhoudsabonnement.

Bekijk ons aanbod


30+

Jaren ervaring

500+

Tevreden klanten

500+

Verwarmde huizen

Ons aanbod voor warmtepomp onderhoud

Basis warmtepomp onderhoud abonnement

8,95

Per maand (+ eenmalig 50,-)
  • Elke 2 jaar onderhoud aan uw warmtepomp
  • Arbeidsloon en voorrijkosten bij onderhoud
  • Binnen 24 uur contact bij storing
  1. Exclusief materiaalkosten bij onderhoud en storing
  2. Exclusief voorrijkosten en arbeidsloon bij storing

Hoe werkt het aanvragen van een warmtepomp onderhoud abonnement bij ons?

Aanvragen van uw abonnement

Vraag het abonnement eenvoudig aan via het aanvraagformulier en stel de automatische incasso in.

Ons eerste bezoek: de inspectie

Nadat u een abonnement heeft afgesloten nemen wij contact met u op voor het plannen van een afspraak voor het eerste bezoek, de inspectie. Tijdens deze inspectie controleert onze loodgieter de werking van uw warmtepomp en constateert hij eventuele problemen. Aan de hand van de inspectie beslist onze loodgieter of wij de warmtepomp in onderhoud nemen, hier krijgt u direct verslag van. Voor deze inspectie brengen wij eenmalig 50 EUR in rekening.

Beslissing van de loodgieter en eerste onderhoudsbeurt

Wanneer de loodgieter besloten heeft dat wij uw warmtepomp in onderhoud nemen voert hij direct het eerste onderhoud uit. De volgende onderhoudsbeurt vindt plaats na 2 jaar en u krijgt hier van ons bericht van.

Wanneer de loodgieter beslist om de warmtepomp niet in onderhoud te nemen geeft hij een passend advies in welke werkzaamheden er nodig zijn voor een veilig en goed werkende installatie. Wij zullen u abonnement dan (tijdelijk) stopzetten en weer activeren wanneer de werkzaamheden uitgevoerd zijn. De geadviseerde werkzaamheden worden pas uitgevoerd indien u daar zelf opdracht voor geeft en de kosten van deze werkzaamheden vallen te allen tijde buiten het afgesloten abonnement en worden apart in rekening gebracht.

Indien u onderhoud wilt laten uitvoeren aan uw hybride warmtepomp en een cv-ketel dan dient u zowel op uw warmtepomp als cv-ketel een abonnement af te sluiten.

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?

Neem dan contact met ons op en wij staan graag voor u klaar!

Neem contact op

Uitleg abonnement stap voor stap:

Stap 1: Vraag het abonnement eenvoudig aan via het aanvraagformulier en stel de automatische incasso in.
Stap 2: Het is gelukt! Ons kantoor neemt binnen twee werkdagen contact met u op voor het plannen van ons eerste bezoek: de inspectie.
Stap 3: Onze loodgieter komt bij u langs om de warmtepomp  te inspecteren, nemen wij uw warmtepomp onder abonnement dan voert onze loodgieter direct het onderhoud uit. Indien onze monteur de warmtepomp afkeurt dan adviseert hij u welke werkzaamheden er nodig zijn voor een goede en veilige installatie.
Stap 4: 

Is de warmtepomp helemaal in orde dan bent u met ons abonnement verzekerd van een goed onderhouden installatie omdat onze collega’s nauwlettend in de gaten houden wanneer het weer tijd is voor een volgende onderhoudsbeurt. Als abonnementhouder krijgt u voorrang en heeft u binnen 24u contact met onze loodgieter.


Veelgestelde vragen over een warmtepomp 

Kan een warmtepomp ook koelen? Ja zeker! U kunt tot maximaal 2-3 graden koelen, houd er wel rekening mee dat de rest van uw installatie (radiatoren, vloerverwarming etc.) wel geschikt dient te zijn voor het koelen. 

Waar wordt de warmtepomp geplaatst? De hybride warmtepomp bestaat altijd uit een binnen- en buitenunit. De binnenunit wordt geïnstalleerd op de plek waar de cv-ketel zich ook bevindt, de buitenunit kan op verschillende plekken tegen de woning aan worden geïnstalleerd.

Is onderhoud zonder abonnement mogelijk? Absoluut, bij GW installaties B.V. bieden we de mogelijkheid aan om uw warmtepomp eenmalig  te laten onderhouden, zonder dat u gebonden bent aan een abonnement. 

Hoe vaak moet een warmtepomp worden onderhouden? Een warmtepomp dient periodiek onderhouden te worden. Wij hanteren de richtlijnen van de fabrikant.Wij helpen u graag met het onderhouden

van uw warmtepomp.