Vloerverwarming

Wist u dat het ook bij u mogelijk is om vloerverwarming aan te leggen? Een vloerverwarming is toepasbaar in veel verschillende ruimtes en woonsituaties. Wij vertellen u er graag meer over. Laat uw gegevens achter via onderstaande knop en wij nemen contact met u op voor een vrijblijvende offerte op maat.

30+

Jaren ervaring

500+

Tevreden klanten

500+

Verwarmde huizen

Vloerverwarming is een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd. Dit zorgt voor een aangename en gelijkmatige verwarming van uw huis. In tegenstelling tot het verwarmen met radiatoren is vloerverwarming een stuk energiezuiniger, omdat de temperatuur van uw cv-installatie omlaag gezet kan worden. Het resultaat hiervan ziet u terug als besparing in verbruik op uw energierekening. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanleggen van vloerverwarming in Alphen aan den Rijn en omstreken. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.


Welke soorten vloerverwarming leggen wij aan?

Wij leggen op verschillende manieren vloerverwarming aan. Hierbij kunt u denken aan het frezen van vloerverwarming (in verschillende soorten vloeren of in fermacell platen), vloerverwarming op tackerplaten en vloerverwarming in noppenplanten. De manier van aanleggen is afhankelijk van uw situatie. Is er bijvoorbeeld sprake van een betonnen vloer of een vloer met hoogteverschil, dan kunnen er andere keuzes gemaakt worden. Wij hebben voor iedere vloer een passende oplossing en adviseren u graag in het maken van de juiste keuze. Zie hieronder een voorbeeld van de drie genoemde mogelijkheden:

Onze werkwijze bij de verschillende soorten vloerverwarming:

Frezen van vloerverwarming

In de meeste situaties kunnen wij met onze freesmachine frezen in de bestaande vloer (ook in harde vloeren), maar in sommige situaties leggen wij eerst Fermacell platen. Dit doen wij bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een hoogteverschil in de ruimte of de vloer niet geschikt is om erin te frezen. Als het freeswerk is afgerond, plaatsen wij de leidingen en sluiten we deze aan op een verdeler. Vervolgens vullen we de leidingen met water en stellen we de verdeler af. Als de installatie werkt kunnen wij indien gewenst uw vloer dichtsmeren en is deze gereed voor verdere afwerking. 

Vloerverwarming op tackerplaten

Als wij gebruikmaken van tackerplaten leveren en leggen wij deze platen. Vervolgens nieten wij met behulp van een tackerapparaat de verwarmingsbuizen met U-vormige nieten aan de tackerplaten. De buizen worden in een slakkenvorm gelegd zodat de aanvoer en retourleidingen naast elkaar komen te liggen. Dit zorgt voor de meest ideale warmteverdeling. Als de buizen op de juiste manier bevestigd zijn, worden ze aangesloten op een verdeler. Na aansluiting op de verdeler vullen wij de buizen met water en kan de installatie afgesteld en getest worden. Na de test kunnen wij de vloer dichtsmeren en is deze gereed voor verdere afwerking.

Vloerverwarming in noppenplaten

Bij vloerverwarming in noppenplaten worden eerst noppenplaten gelegd. De verwarmingsbuizen worden vervolgens in een slakkenvorm tussen de noppen in de plaat bevestigd. De vloerverwarmingsbuizen worden aangesloten op een verdeler en gevuld met water. Ook hier kan de vloer na een test van de installatie dichtgesmeerd worden en is deze gereed voor verdere afwerking.

Vloerverwarming aansluiten

Naast het aanleggen van vloerverwarming op verschillende manieren is het bij ons ook mogelijk om uw vloerverwarming direct aan te laten sluiten door onze gecertificeerde loodgieters aan een (bestaande of nieuwe) cv-installatie of warmtepomp. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuwe cv-installatie? Lees hier meer over onze diensten. Uiteraard zal onze loodgieter in zijn advies ook de aansluiting van de vloerverwarming meenemen en daarin aangeven of het mogelijk is om deze aan te sluiten op de bestaande cv-installatie. Is dit niet mogelijk? Dan bieden wij u direct een oplossing en zullen wij dit meenemen in het advies en de offerte.

Voordelen van vloerverwarming

  • Duurzame verwarming. Een vloerverwarming kan in combinatie met zonnepanelen, windenergie of groene stroom een uitstekende manier zijn om uw huis duurzaam te verwarmen.

  • Toekomstgericht. Een vloerverwarming is een goede stap als u in de toekomst wilt overstappen naar een warmtepomp installatie

  • Kostenbesparend. De temperatuur van uw cv-ketel kan omlaag wat resulteert in een lager verbruik op uw energierekening

  • Extra comfort. De geleidelijke verwarming zorgt voor een aangename en constante temperatuur in uw huis

  • Ruimtebesparend. Gebruikt u uw vloerverwarming als hoofdverwarming? Dan kunnen uw radiatoren de deur uit en bent u flexibeler in het inrichten van uw huis. 

Kosten vloerverwarming

De prijs voor het aanleggen van vloerverwarming is afhankelijk van verschillende factoren. Iedere situatie en vloer is anders en daarom zijn wij van mening dat het van belang is om eerst bij u langs te komen om de bestaande situatie te bekijken. Tijdens die afspraak kunnen we al uw vragen beantwoorden en u adviseren in de beste oplossing. Aan de hand hiervan stellen wij graag een vrijblijvende offerte voor u op. Direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen


Wij zijn van mening dat iedere vloer andere aandacht nodig heeft en nemen daarom de tijd om u een passend advies te geven.