Cv-ketel onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de werking van uw cv-ketel optimaal is én blijft, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Dit voorkomt storingen en draagt bij aan energiezuinig verbruik. Wilt u verzekerd zijn van een goed onderhouden cv-ketel? Kies dan voor eenmalig onderhoud of een van onze abonnementen.

Bekijk ons aanbod


30+

Jaren ervaring

500+

Tevreden klanten

500+

Verwarmde huizen

Ons aanbod voor cv-ketel onderhoud

Basis cv-ketel onderhoud abonnement

6,95

Per maand (+ eenmalig 80,-)
 • Elke 2 jaar onderhoud aan uw cv-ketel
 • Arbeidsloon en voorrijkosten bij onderhoud
 • Binnen 24 uur contact bij storing
 1. Exclusief materiaalkosten bij onderhoud en storing
 2. Exclusief voorrijkosten en arbeidsloon bij storing
Meest gekozen

All-in cv-ketel onderhoud abonnement

19,95

Per maand (+eenmalig 80,-)
 • Elke 2 jaar onderhoud aan uw cv-ketel
 • Arbeidsloon bij onderhoud en storing
 • Voorrijkosten bij onderhoud en storing
 • Materiaal bij onderhoud en storing
 • Binnen 24 uur contact bij storing
 • Geen financiële verrassingen bij storing en onderhoud 

Eenmalig cv-ketel onderhoud

 • Eenmalige onderhoudsbeurt
 • Arbeidsloon bij eenmalig onderhoud
 • Voorrijkosten bij eenmalig onderhoud
 1. Exclusief materiaalkosten
 2. Exclusief binnen 24u contact bij storing
 3. Exclusief abonnement

Hoe werkt het aanvragen van een cv-ketel onderhoud abonnement bij ons?

Keuze maken voor een van onze abonnementsvormen

Wij bieden een basis en all-in onderhoudsabonnement aan. Zo hebben wij voor iedere cv-ketel een passend abonnement. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een abonnement? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Ons eerste bezoek: 0-meting

Nadat u een abonnement heeft afgesloten, nemen wij contact met u op voor het plannen van een afspraak voor het eerste bezoek, de 0-meting. Een 0-meting doen wij om te controleren of de cv-ketel voldoet aan de wettelijke eisen en past bij het gekozen abonnement. Voor deze 0-meting vragen wij eenmalige kosten van 80 EUR.

Wat doen wij tijdens de 0-meting?

De loodgieter bekijkt of het toestel volgens geldende normen en richtlijnen is gemonteerd en aangesloten. Of de rookgasafvoer luchttoevoercombinatie volgens de geldende normen en richtlijnen is gemonteerd en aangesloten (vanaf 2012 volgens Rogafa). Of de cv-ketel, rookgasafvoer, expansievat, overstort, inlaatcombinatie, gaskraan e.d. van hetzeflde bouwjaar zijn. Of de opstellingsplaats van het toestel voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en richtlijnen. Of er sprake is van de juiste werking en gebruik van het toestel. En of er sprake is van aanwezigheid van zichtbare gas of water lekkages. 

Beslissing van de loodgieter en eerste onderhoudsbeurt

Als bovenstaande punten goed zijn bevonden, nemen wij uw cv-ketel in abonnement en zal de loodgieter het eerste onderhoud uitvoeren passend bij wat uw cv-ketel aangeeft. De volgende onderhoudsbeurt vindt plaats na 2 jaar of afhankelijk van wat uw cv-ketel zelf aangeeft.

Wanneer bovenstaande punten niet goed zijn bevonden, brengt onze loodgieter u daarvan op de hoogte en keurt de cv-ketel af. Vervolgens geeft hij een passend advies in welke werkzaamheden er nodig zijn voor een veilig en goed werkende installatie. Wij zullen uw abonnement (tijdelijk) stopzetten of opzeggen indien nodig totdat de installatie voldoet aan de wettelijke eisen. Dit is van belang voor uw eigen veiligheid. De geadviseerde werkzaamheden voor een veilig werkend installatie worden pas uitgevoerd indien u daar zelf opdracht voor geeft. De kosten hiervoor vallen te allen tijde buiten het afgesloten abonnement en worden apart in rekening gebracht. 

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?

Neem dan contact met ons op en wij staan graag voor u klaar!

Neem contact op

Uitleg abonnement stap voor stap:

Stap 1: Maak een keuze voor het abonnement wat het beste bij cv-ketel en persoonlijke situatie past.
Stap 2: Vraag het abonnement aan via het aanvraagformulier en stel de automatische incasso in.
Stap 3: Het is gelukt! Binnen 2 werkdagen neemt een van onze collega's contact met u op om de afspraak voor het eerste bezoek, de 0-meting te plannen.
Stap 4: Onze loodgieter komt bij u langs om de 0-meting uit te voeren. Is uw cv-ketel goedgekeurd? Dan voert de monteur direct het door de cv-ketel aangegeven onderhoud uit. Is uw installatie afgekeurd dan brengt de monteur u daarvan op de hoogte en adviseert u in welke werkzaamheden nodig zijn voor een goede en veilige cv-ketel.
Stap 5: Is de installatie goedgekeurd en veilig? Dan bent u met ons abonnement zeker van een goed onderhouden cv-ketel omdat onze collega's nauwlettend in de gaten houden wanneer uw installatie toe is aan een volgende onderhoudsbeurt. Heeft u een storing? Neem dan contact met ons op. Als abonnementhouder krijgt u voorrang en binnen 24 uur contact met een loodgieter. 

Veelgestelde vragen over cv-ketel onderhoud

 1. Is onderhoud zonder abonnement mogelijk? Absoluut, bij GW Installaties B.V. bieden we de mogelijkheid om uw cv-ketel eenmalig te laten onderhouden, zonder dat u gebonden bent aan een doorlopend abonnement. 

 2. Hoe vaak heeft mijn cv-ketel onderhoud nodig? Voor een optimaal functionerende cv-ketel adviseren wij onderhoud uit te voeren volgens de voorschriften van de leverancier van uw cv-ketel. Deze geven een frequentie van één keer per twee jaar aan, daarom hanteren wij deze termijn in onze abonnementen. 

 3. Waarom is cv-ketel onderhoud van belang? Het belang van regelmatig onderhoud is duidelijk: minder kans op onverwachte storingen, verlenging van de levensduur, behoud van garantie op uw ketel en onderdelen, en bovenal, een veilige werking die risico's zoals koolmonoxidevergiftiging minimaliseert.

 4. Welk onderhoudsabonnement past bij mij? Het maken van de juiste keuze hangt af van uw huidige situatie. Voor een complete ontzorging voor cv-ketels tot 10 jaar raden wij ons All-in abonnement aan. Bekijk ons aanbod hierboven. Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze, neem dan contact ons op. Wij staan graag voor u klaar. 

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw cv-ketel.